Blog oktober 2019

*HERFST*

7 oktober 2019

Herfst…  

Blaadjes waaien van de bomen. Ik zit thuis op de bank, kaarsjes aan, dekentje erbij.  

O… wat kan ik hiervan genieten. En toch… ben ik wat onrustig.  

Dat doet de herfst met mij. Het geeft wat onrust. In mijn hoofd, in mijn lijf, in mijn omgeving (haha of is dat dan misschien meer mijn invulling? ;-)) Aan de ene kant heel fijn… vroeg de gordijnen dicht, bij regen lekker binnen zijn, badje, bankje, bedje (of andersom) en aan de andere kant… Tijd voor actie!!! 

Want waarom zou ik binnen blijven? Waarom zou ik de hele dag liggen nixen? Waarom zou ik? 

Die onrust moet eruit. Waar ik van winter naar zomer de neiging heb om alles in huis te veranderen, de deuren opensla, het liefst buiten ben en ik de energie voel stromen is de overgang naar de herfst altijd even een ‘dingetje’. 

Maar ook in de herfst zijn er een heleboel leuke dingen waar je energie van krijgt. Lekker naar buiten, naar het bos, knutselen, puzzelen, fietsen, wandelen, terrasje mét warme chocomelk zijn voor mij een aantal voorbeelden 

Ook kinderen hebben soms last van dit gevoel en helemaal in de tijd van nu lijkt een beeldschermmoment in de herfst wellicht toch aantrekkelijker dan al het andere. 

Maar misschien zijn onderstaande tips toch leuk genoeg om hen van die bank af te krijgen. 

  • Naar buiten, veel licht is gezondWanneer we buiten zijn maakt onze huid vitamine D aan. Deze vitamine (die eigenlijk werk als een hormoon) ondersteunt talloze processen in ons lichaam, en is ook een belangrijke factor bij het reguleren van je goede humeur. 
  • Knutselen met voorwerpen uit de natuur. 
  • Iets lekkers bakken. En dan eerst even naar de winkel om het samen te halen. 
  • Er zijn verschillende klim en klauterbossen waar kinderen naar hartelust kunnen bewegen en vaak kun je zelf ook meedoen. 
  • Halloween wordt steeds populairder in Nederland, misschien kun je hiervoor iets leuks bedenken om te maken, kopen en dan tot slot te vieren.
  • Een uitdagende speurtocht uitzetten waarbij je verschillende opdrachten bedenkt die uitgevoerd moeten worden. 

Zo maar een paar ideeën. Doe er samen je voordeel mee en geniet er vooral volop van!

« Terug naar blog overzicht