Blog december 2019

VERHUIZEN

1 december 2019
Verhuizen…

Op het moment dat ik dit schrijf wonen we hier inmiddels 3 weken. Verhuizen… dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat heeft nog wel wat voeten in aarde.
Buiten dat het best een uitdaging is om te klussen en alle spullen over te brengen, moet ook iedereen natuurlijk zijn draai weten te vinden en dat kost tijd. En dat mag.

En allemaal doen we dat op onze eigen manier. Hoe mooi is dat? Want tja… het is toch ook een soort rouwproces. Je laat iets achter, een huis dat 16 jaar ons thuis was en waar we veel herinneringen hebben gemaakt. Daar hebben we wel even bij stilgestaan.

En nu… Nu hebben we een nieuw huis wat al best als thuis voelt. Hier en daar vullen we het af en toe nog wat aan, zetten we wat puntjes op de I maar merken we ook allemaal dat het thuisgevoel begint te komen. ’s Avonds de vertrouwde kaarsjes aan, lekker op de bank hangen, tv kijken, beetje aanrommelen. Eigenlijk is het al wel een thuis want we zijn hier met ons gezin en onze honden. Onze honden, ja ook die hebben hier hun draai al wel gevonden en doen eigenlijk hetzelfde wat ze altijd al deden. Slapen… heel veel slapen. Goed teken toch?

Verhuizen is een avontuur…

En daarnaast besef me natuurlijk ook dat verhuizen niet voor iedereen een fijne gelegenheid is. Soms is er geen andere mogelijkheid en ben je min of meer door omstandigheden gedwongen om je vertrouwde plek te verlaten. Weet dan dat het belangrijk is om hierbij stil te staan. Wat doet het met je? Welk gevoel overheerst? Laat het toe want het kan ook best pittig zijn en dat is logisch.
Probeer daarnaast de lichtpuntjes, hoe klein die misschien ook zijn, te zien. Je nieuwe huis zal dan hopelijk snel als thuis voelen.

Maar in alle gevallen… belangrijk is dat je aandacht voor het gevoel blijft houden. Belangrijk om te checken of het met iedereen nog goed gaat of het nog goed voelt. En zo niet? Wat is er dan nodig om je wel goed te voelen? Soms is het iets kleins en soms is het iets wat niet 1,2,3 op te lossen is maar ook dan kijk je naar wat je wél kan doen om het iets beter te laten voelen. En meestal gaat het dan al een stuk beter.

« Terug naar blog overzicht