Wie zijn wij?

Floor

Hallo, ik ben Floor Bults. Ik ben 24 jaar oud, en heb samen met Jasper een geregistreerd partnerschap. Tevens zijn we in april 2017 trotste ouders geworden van een zoontje genaamd Riv. Ik heb de opleiding Toegepaste Psychologie gevolgd, met als hoofdstroom Ontwikkelingspsychologie en Orthopedagogiek. In juni 2015 ben ik hier dan ook voor geslaagd.
Ik heb voor deze hoofdstroom gekozen, omdat ik het erg leuk vind om met kinderen te werken, die wat meer hulp nodig hebben.

Mijn ouders hebben een gezinshuis, dit houdt in dat zij kinderen opvangen die een beperking en/of een gedragsstoornis hebben. Een tijd lang heb ik dan ook hier nog zelf bij in gewoond, en heb ik gezien, wat deze kinderen kunnen bereiken in een vertrouwde omgeving met een beetje steun.
Nu werk ik zelf in het gezinshuis, en begeleid ik de kinderen meer individueel, help ze bijv. met het uitleggen en verwerken van de emoties, of soms is een luisterend oor zijn ook al genoeg.

Omdat ik graag meer kinderen wil helpen, bij alle daagse problematiek heb ik de opleiding voor kinder- en opvoedcoach gevolgd bij Tea Adema.
Veel kinderen, jongeren en/of ouders lopen soms vast in de ontwikkeling en/of opvoeding en schamen zich hier dan voor. Terwijl het vaak met een klein steuntje in de rug, het probleem opgelost kan worden. Hier wil ik graag bij helpen en snap dat iedereen uniek is, en dat iedereen een eigen tempo hierin heeft. Samen staan we sterk.

Verder heb ik ook de module 'ik leer leren' bij Tea Adema gevolgd. Dit is met name bedoeld voor kinderen uit groep 8 en de brugklas. Hierin kijk je naar je eigen leerstrategieën. Op scholen wordt het vaak op een massale manier aan geleerd, terwijl het per persoon zo verschillend kan zijn. Hier wordt met name bij deze training gekeken, tevens worden motivatie, concentratie en faalangst ook meegenomen. Belangrijk hierbij is ook een stukje uitleg over het 'puberbrein' en de 'executieve functies'. Hierdoor snappen ouders en jongeren vaak waar het 'ongewenste' gedrag vandaan komt en leren ze dat ze een keuze hebben in gedrag, wat vaak al aanzienlijk kan helpen.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen de Vries. Ik ben getrouwd met Erik en trotse moeder van Vera, Gijs en Emma. Na ruim 22 jaar als groepsleider te hebben gewerkt heb ik de stap genomen om verder te gaan als kinder- en opvoedcoach. Hiervoor heb ik de opleiding voor kinder- en opvoedcoach gevolgd bij Tea Adema met als aanvulling module “Ik leer leren”.

Ik heb jarenlang met veel plezier en liefde gewerkt met mensen van jong tot oud, met en zonder lichamelijke/verstandelijke beperking/autisme/gedragsproblemen.
Door mijn werk- en levenservaring heb ik gemerkt dat de lat best hoog kan liggen in onze maatschappij.
Deze lat ligt soms misschien wel té hoog...
En dát was voor mij de reden om te starten met de opleiding voor kinder- en opvoedcoaching.

Het zou zo mooi zijn als iedereen de hoogte van zijn eigen lat mag bepalen, op zijn eigen manier én in zijn eigen tempo. Dat is wat ik iedereen gun. Of je nu jong of oud bent, wel of geen beperking hebt.

Als kinder- en opvoedcoach én als trainer wil ik je daar graag mee helpen.
Samen kunnen we je krachten en kwaliteiten ontdekken om deze vervolgens te gebruiken om jou lat op een, voor jou passende, hoogte te leggen.